PÅMELDING VIA DENNE LINKEN: https://odaportal.no/events/173950
👩💻 Bli med på en spennende og lærerik kveld med SheCodes, ODA-nettverket og Høgskolen på Vestlandet.
Teknologien utvikler seg i rekordfart – men hva er det viktigste å følge med på? Dette eventet gir deg en oppdatering på de nyeste gjennombruddene, hva som er nyttig, og hvordan teknologien kan tas i bruk. Vi gir også en liten smakebit på hva utvalgte forskningsmiljøer i Norge holder på med akkurat nå.
Program:
Laiba Siddiqui Khan & Teresa Tran (Dataingeniørstudenter ved HVL): "En oppdatering fra teknologifronten"
Teknologien beveger seg så raskt at det er nesten umulig å henge med - til og med for oss teknologer. Laiba og Teresa skal gi deg en kort oppsummering på det nyeste som har skjedd på teknologifronten.
------------------------------------
Nora Gjøen-Gjøsæter (Data Scientist, Kantega): "AI-verktøy for koding – En jungel av muligheter"
Det er i dag svært mange måter å utnytte språkmodeller på når vi jobber med kode. Hvilke utviklingsverktøy som finnes, hvordan de fungerer og hva som skiller dem fra hverandre kan være vanskelig å få oversikt over. Dette foredraget gir en praktisk gjennomgang av AI-verktøy for utvikling – fra kommersielle kodeassistenter til åpne alternativer og lokale modeller. Vi sammenligner fordeler og ulemper ved de forskjellige løsningene, og ser på hvilke verktøy som kan passe for ulike bruksscenarier og behov.
------------------------------------
Thea Våge (Data Scientist, Sopra steria): "Fra Naturkartlegging til Minerydding med Droner og Kunstig Intelligens"
Kunstig intelligens og maskinsyn spiller en stadig større rolle i ulike bransjer, fra naturforvaltning til sikkerhet. Men hvordan tar man maskinlæringsmodeller fra forskning til faktisk bruk i felt? I dette foredraget deler jeg erfaringer fra utviklingen av Biodrone sin KI-plattform for analyse av dronebilder. Opprinnelig utviklet for naturforvaltning, har løsningen blitt videreutviklet til en fullverdig bildeanalyseportal som lar brukere trene, overvåke og optimalisere sine egne modeller. Nå brukes systemet også til deteksjon av miner, og har dermed skapt verdi både innen naturforvaltning og sikkerhet. Jeg ser på utfordringene og løsningene rundt å sette KI i produksjon – fra datahåndtering til modellovervåking og brukertilpasning.
------------------------------------
Gizem Ates Venås (Høgskulelektor ved HVL Robotikk): "Kor er dei robotane som vi blei lovde? Noverande utsikter innanfor menneske-robot samarbeid"
Robotikkteknologien har kome langt dei seinare åra. Vi har gjort store framsteg i å få robotar til å samarbeide med menneske og betre samhandlinga deira. Men vi ser framleis ikkje R2D2-liknande robotar i kvardagen. Så, kor er dei robotane vi blei lova? Dette foredraget vil sjå på den noverande situasjonen innanfor menneske-robot samarbeid, diskutere kva vi har oppnådd så langt, både dei internasjonale og regionale utviklingane, utfordringane vi står overfor, og kva framtida kan ha å by på for robotar i kvardagen vår.
------------------------------------
Therese Sjursen (Assisterande instituttleiar på HVL og forsker for CERN): "Små partikler, store data - hvordan bruker vi AI for å bedre forstå universet"